Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
Autentikus Angol nyelvi foglalkozások Kisgyermekek számára
 
Multiszenzoros, jobb agyfélteke-szinkronizációs, interaktív, mozgásos, játékos, dalos, mesés, tapasztalás útján, természetes módon elsajátított élő, anyanyelvi szintű nyelvtudást nyújt az egyedülálló EsSense módszerrel.
 
 Az angol foglalkozások csak angolul zajlanak, ezáltal fejlesztve az angol gondolkodásmód kialakulását, a globális értés és hallott szöveg-értelmezés fejlesztését. Minden egyes szavam alátámasztom képekkel, tárgyakkal, gesztusokkal, mimikával, bábokkal, elmutogatva, eljátszva; kimondatva a gyerekekkel miközben eljátszunk velük is mindent. Nem szavakat vagy rövid tőmondatokat használva, mint a hagyományos kisgyermekes nyelvoktatásban, hanem anyanyelvi szintű komplex kifejezésekkel, leíró mondatokban, ahogyan a mindennapokban az anyanyelvüket is hallják a gyermekek otthon, az oviban vagy pl. a boltban. Íly módon tökéletesen megértenek mindent a gyermekek a foglalkozások során, de nem a magyar nyelvhez kötik a tapasztaltakat, hanem a célnyelvhez.
Viszont az elsajátítás, természetesen, nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan történik, mélyen beépülve a tudatalatti szintekbe, automatikusan rutinná válik pontosan úgy, ahogyan az anyanyelvünket sajátítjuk el. 
 
A témák alapvetően az adott időszakban érvényes témaköröket és az aktuális ünnepeket ölelik fel, stabil, állandó keretbe foglalva: rendszerben vannak felépítve, minden-mindennel összefüggésben. Minden alkalommal csak egy új elemet veszünk, az előző témából kapcsolódva vezetem be az új témát, egy-egy témát több szempontból is feldolgozunk, így szinte egybefonódnak, mint ahogyan a való életben: jelen - évszak, évszak- természet, természet - időjárás, időjárás - öltözködés, öltözködés - testrészek, testrészek - mozgások, mozgások - öltözködés, öltözködés - időjárás, időjárás - évszak, évszak - jelen, mindegyik kapcsán pluszban: cselekvések, személyek, érzések, hangulatok, tárgyak, formák, színek, mintázatok - egy konkrét példát kiemelvén.
 
A másik fontos dolog, hogy Brit angolt tanulunk, mert aki ezt elsajátítja, az az összes angol nyelvjárást (amerikai, kanadai, ausztrál stb) meg fogja érteni, visszafelé ez nem működik. 
 
A saját kidolgozású módszeremmel és anyagaimmal, meghatározott tematika alapján vezetem a foglalkozásaimat, nagy hatékonysággal és remek eredményekkel immáron 26. éve. Közel 5 éven át tanítottam Angliában és Hollandiában angol nyelvű bölcsődében - óvodában, ahol igazán hasznos tapasztalatokra tettem szert.
Illetve évek óta eredményesen foglalkozom sajátos igényű, különleges gyermekekkel, akik az Autizmus spektrumon, Down-szindrómával vagy egyéb diagnózissal élnek.

Hanus Noémi