Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozás

Óvodánk Békés megyében, Gádoros nagyközség keleti részén, a Béke téren működik. A település központjához közel, mégis csendes, biztonságos környéken, barátságos környezetben fogadjuk a gyerekeket. Óvodánk négy csoportban, szakmailag jól képzett óvodapedagógusokkal várja a hozzánk érkező gyermekeket. Egy csoportban 25 gyermeket tudunk fogadni, melyet lehetőség szerint azonos korosztályban szervezünk. Az újonnan érkező gyermekek számára biztosítjuk a fokozatos befogadás lehetőségét, örömmel vesszük az édesanyák, édesapák jelenlétét, együttműködését a zökkenőmentes elválás reményében.
A gyermekeket óvodába lépésük pillanatától – a szülőkkel együttműködve – életkoruknak és fejlettségüknek megfelelően, egyéni szükségleteiket figyelembe véve neveljük. Derűs, kiegyensúlyozott, szeretetteljes légkört biztosítunk annak érdekében, hogy a gyermekeket kedvező érzelmi hatások érjék, szívesen járjanak óvodába, érezzék jól magukat a közösségben. Feladatunk, hogy a gyermekek életkorához szabott, biztonságos környezetet biztosítsunk arra az időre, amíg nincsenek a családjukban. Elismerjük a család elsődleges nevelői szerepét, értékeink közvetítése mellett a közös együttműködésre törekszünk. Óvodánkban minden a gyermekekért történik, ennek feltétele a bizalom és a kölcsönös segítségnyújtás. Gyermekközpontú óvodánkban a gyermeki személyiség kibontakoztatására, az óvoda-iskola átmenet megkönnyítésére törekszünk biztosítva a szabad játék kitüntetett szerepét. Fontos feladatunk az esélyegyenlőség megteremtése érdekében a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése, illetve a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek gondozása, fejlesztése. Óvodánk legnagyobb értéke a játék. A játék, amely a fejlődés, a fejlesztés színtere, eszköze és megvalósulási módja. Éppen ezért óvodai életünk mindennapjait a gyermekek legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenysége, a játék szövi át, amely sokféle megismerési, tapasztalási és tanulási lehetőséget biztosít a gyermekek számára. A játék kiváló pedagógiai feltételeket biztosít a fejlődéshez, illetve a fejlesztéshez, mivel a játéktevékenységekben kiélhetik, kipróbálhatják, feldolgozhatják és gyakorolhatják az átélt élményeket, tapasztalatokat.
Óvodánk tevékenységrendszerével és tárgyi környezetével, valamint személyes példánkkal segítjük a gyermekek környezettudatos magatartásának kialakítását. 2017-ben Zöld Óvoda címet nyertünk.

Kapcsolat


Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Napközi Otthonos Óvodája
5932 Gádoros, Béke tér 6.

Igazgató: Prozlik Márta

Telefon:
+36 68 490 042
+36 30 684 0773


E-mail:
gadorosovoda@gadoros.hu

Nyitvatartás:
Hétfőtől - péntekig: 
6.00 - 17.00

Gádorosi Óvodás Gyermekekért Alapítvány

Adószám: 18383719-1-04

Intézményi védőnő: Tóthné Molnár Tímea
Kosztoláné Szabó Ildikó