Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Katica csoport

Óvodapedagógusok: Tóth Tiborné / Anita óvó néni
                                      Vacsi Andrea / Andi óvó néni
Dajka néni:                  Kocsisné Kun Ildikó / Ildikó néni
A csoportban 24 vegyes életkorú (3-7 évesek) kis Katica gyermek bontogatja szárnyait. Többségük már „hétpettyes”, ők ősszel iskolások lesznek.
Csoportszobánk tágas, vidám, meleg hangulatot áraszt. Dekorációját az adott évszaknak és az aktualitásoknak megfelelően a gyerekekkel együtt készítjük. Alkotásaikkal díszítjük az öltöző és folyosó falait is, így a szülők folyamatosan megtekinthetik gyermekeik munkáit.
Mindennapjainkban meghatározó a szabad játék, amelyhez igényes és biztonságos eszközöket, megfelelő helyet, időt biztosítunk. Játék közben fejlődik kreativitásuk, szárnyalhat fantáziájuk, feldogozhatják, újraélhetik élményeiket. Változatos és sokféle tevékenységet kínálunk számukra. Egy-egy téma, az új ismeretek feldolgozása több napon keresztül, komplex formában, játékos foglalkozások keretében valósul meg. Nagyon kedvelik a verselést, mesélést, bábjátékot. Szeretnek énekelni, körjátékokat játszani, táncolni. Szívesen vesznek részt ábrázoló tevékenységekben, barkácsolásban. Mozgásigényük nagy, folyamatos.
Fontos szerepet kapnak az élmény- és tapasztalatszerző séták, kirándulások, a gyűjtőmunka. Sok időt töltünk a friss levegőn, különösen kedvelik az udvari játékokat, a szabad mozgást.
Igyekszünk a gyermekek óvodai életét ünnepekkel, hagyományokkal, programokkal színesíteni.
Különös figyelmet fordítunk a ránk bízott gyermekek egyéni képességeik szerinti fejlesztésére, felzárkóztatására, tehetséggondozásra, a csoporton belüli társas kapcsolatok alakítására. Érzelmi nevelésünkben hangsúlyozzuk a szeretet, a megértés, az egymáshoz való alkalmazkodás fontosságát. Alapvető nevelési elvünk a gyermekek feltétel nélküli elfogadása, tisztelete, a biztonságos, családias légkör kialakítása, a szülőkkel való harmonikus, őszinte együttműködés.
 

Kapcsolat

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Napközi Otthonos Óvodája
5932 Gádoros, Béke tér 6.

Óvodavezető: Prozlik Márta

Telefon:
+36 68 490 042
+36 30 684 0773


E-mail:
gadorosovoda@gadoros.hu

Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.00 - 17.00

Gádorosi Óvodás Gyermekekért Alapítvány

Adószám: 18383719-1-04

Intézményi védőnő: Tóthné Molnár Tímea
Kosztoláné Szabó Ildikó