Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Maci csoport

Óvodapedagógusok: Banka Anikó, Szöllősi Dorina
Dajka néni: Adamik Ágnes
A Maci csoport létszáma 24 fő, 16 fiúval és 8 kislánnyal. A harmadik nevelési évet töltjük együtt a csoportban, már jól összeszokott közösségként, a gyerekek szeretettel fordulnak egymás felé, és a hiányzó társaikat keresik, emlegetik. A csoportban kialakult baráti kapcsolatok vannak, reggelente várják egymást, öleléssel köszöntik kis barátaikat, napközben is keresik egymás társaságát. A csoportban mindenki játszótársra lel, és elfogadják egymást, toleránsak. Óvodán kívül is tartják a családok a kapcsolatot egymással, ennek köszönhetően csoportunk családias hangulatú és összetartó.
Fontosnak tartjuk az egyéni bánásmód elvét, minden gyermek teljesítményét önmagához mérten értékeljük, és nyomon követjük, valamint egyéni fejlesztésüket is ehhez rendeljük hozzá.
Igazi kis eleven csapat, akik szívvel-lélekkel vetik bele magukat a felkínált tevékenységekbe, játékokba. Szeretik a meséket, a bábozást, a népi játékokat, gyermekdalokat, örömmel kézműveskednek. Zöld óvoda révén különösen nagy hangsúlyt fektetünk a természet minél szélesebb körű megismerésére és védelmére, valamint a környezettudatos magatartás alakítására. Élményszerző séták alkalmával közvetlen környezetüket figyelhetik meg, óvodai veteményeskertünkben pedig megtanulják a növénygondozás feladatait. Csoportunkban egy afrikai csigát is tartunk, ami a felelős állattartásra tanítja meg a gyerekeket. Emellett tevékenységközpontú óvodai program keretében igyekszünk minél több lehetőséget teremteni nekik a tevékenykedésre, hiszen tapasztaljuk, hogy tevékenység közben és által fejlődnek leginkább készségeik és képességeik: mézeskalácsot sütünk, gyümölcssalátát készítünk, szilvalekvárt főzünk hagyományos módon üstben, befőtteket teszünk el. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges étkezésre és a vitaminpótlásra a szülői közösségünk segítségével.
 

Kapcsolat

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Napközi Otthonos Óvodája
5932 Gádoros, Béke tér 6.

Óvodavezető: Prozlik Márta

Telefon:
+36 68 490 042
+36 30 684 0773


E-mail:
gadorosovoda@gadoros.hu

Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.00 - 17.00

Gádorosi Óvodás Gyermekekért Alapítvány

Adószám: 18383719-1-04

Intézményi védőnő: Tóthné Molnár Tímea
Kosztoláné Szabó Ildikó