Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Óvodapedagógusok: Prozlik Szilvia (Szilvi óvó néni)

                                        Kacziba-Sárközi Dorina (Dorina óvó néni)

  Dajka néni:                Juhász Gabriella (Gabi néni)

Csoportunk vegyes életkorú gyermekek közössége, ahol a 3 évestől a 6 évesig minden korosztály megtalálható.
Valljuk, hogy: „minden gyermek egyszeri és megismételhetetlen csoda, a hozzá vezető útnak is annak kell lennie” /Erich Fromm/.
Elsődleges számunkra a szeretetteljes légkör kialakítása, a gyermekek feltétel nélküli elfogadása, valamint következetes nevelése empatikus, egyéni bánásmóddal. Érzelmi biztonságot adó, családias hangulatú, kiegyensúlyozott óvodai életteret biztosítunk, ahol megvalósulhat a gyerekek zavartalan befogadása, harmonikus személyiségfejlődése. A jól szervezett, rugalmas napi, illetve hetirendünk is kiszámíthatóságot, biztonságot ad a kicsiknek, melyek segítik őket nyugalmuk fenntartásában, az óvodai élet mindennapjaiban való eligazodásban.
Csoportszobánk esztétikus, meleg környezetet nyújt ízléses berendezéseivel, aktuális gyermeki alkotásokkal színesített dekorációival.
Szem előtt tartjuk, hogy az óvodás korú gyermekek legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenysége a játék. Így csoportunkban legtöbb időt a szabad játék kapja, melynek minden perce és mozzanata a gyermekek fejlődését szolgálja. A gyerekek a játékon keresztül szabadon megvalósíthatják egyéni vágyaikat, ötleteiket; megtanulják, hogy hogyan kell döntést hozni, problémát megoldani, önkontrollt gyakorolni és szabályokat követni. Az elmélyült, sokszínű játéktevékenység kialakulását támogató, segítő, élménybiztosító szerepünkkel, valamint sokféle újrahasznosított, képességfejlesztő játék készítésével segítjük.
Emellett párhuzamosan a gyerekek érdeklődésére, kíváncsiságára, életkori és egyéni sajátosságaira építve változatos, játékba ágyazott, komplex tevékenységeket kínálunk, melyeken keresztül tapasztalatokat szerezhetnek az őket körülvevő világról. Sokszínű, élménygazdag tevékenykedések során fejlődnek készségeik, képességeik, társas kapcsolataik. Szívügyünk az egészség- és környezettudatos nevelés, a mozgás fontosságának kiemelése. Ennek érdekében már kiscsoporttól hangsúlyt fektetünk arra, hogy az egészségtudatos szemléletmód és a környezetvédelem, természetszeretet áthassa mindennapjainkat.

 

 


 

Kapcsolat

Gádorosi Manóliget Óvoda és Mini Bölcsőde
5932 Gádoros, Béke tér 6.

Igazgató: Prozlik Márta

Telefon:
+36 68 490 042
+36 30 684 0773


E-mail:
gadorosovoda@gadoros.hu

Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig: 
6.00 - 17.00

Gádorosi Óvodás Gyermekekért Alapítvány

Adószám: 18383719-1-04

Intézményi védőnő: Tóthné Molnár Tímea
Kosztoláné Szabó Ildikó